ترفند‌های داشتن ناخن‌های طبیعی و مقاوم

ناخن‌های قوی و سالم می‌توانند نشانه‌ای از سلامتی باشند؛ اما گاهی اوقات ناخن‌هایمان آن‌طور که ما می‌خواهیم قوی و محکم نیستند. خبر خوب این است که ما همیشه می‌توانیم با کمی اراده و پشتکار، در سبک زندگی و عاداتمان کمی تغییر ایجاد کنیم تا به چیزی که می‌خواهیم برسیم؛ این موضوع در مورد سلامت ناخن‌ها نیز صدق می‌کند.

سلامت ضعیف می‌تواند باعث رشد غیرطبیعی ناخن‌ها شود. برخی از علائم و مشکلاتی که در اثر ناسالم بودن ناخن‌ها به وجود می‌آید عبارت‌اند از:

  • تغییر رنگ ناخن‌ها
  • تغییر در ضخامت یا فرم ناخن‌ها
  • جدا شدن ناخن از پوست اطراف
  • خون‌ریزی
  • تورم یا درد در قسمت اطراف ناخن
  • رشد خیلی کم و آهسته

البته باید بدانید که افزایش سن باعث کندتر شدن رشد ناخن‌ها می‌شود، اما در بسیاری مواقع رشد آهسته‌ی ناخن‌ها ناشی از کمبود مواد غذایی و ویتامین‌های ضروری بدن است.

هورمون‌ها نیز نقش اساسی در رشد ناخن‌ها دارند؛ رشد ناخن در افراد جوان‌تر و خانم‌های باردار نسبت به افراد دیگر سریع‌تر است. در بزرگسالان سالم، ناخن دست به طور متوسط ۳.۵ میلی‌متر در ماه رشد می‌کند.

۱. بیوتین را فراموش نکنید

بیوتین (که همچنین به عنوان ویتامین H و ویتامین B7 هم شناخته می‌شود)، یکی از ویتامین‌های گروه B است که اهمیت زیادی در سلامت بدن دارد. از آن‌جایی که این ویتامین محلول در آب است، در بدن ذخیره نمی‌شود؛ بنابراین باید مطمئن شوید که به طور روزانه مکمل (قرص ویتامین) آن را مصرف می‌کنید.

بیوتین می‌تواند به تقویت مو و ناخن کمک کند و همچنین باعث بهبود عملکرد سیستم عصبی بدن شما هم می‌شود. بیوتین در غذاهایی مانند ماهی، تخم‌مرغ پخته شده، حبوبات، آجیل، موز، قارچ، گل کلم و غلات پیدا می‌شود و برای تامین نیاز بدنتان می‌توانید این غذاها را نیز در رژیم غذایی‌تان قرار دهید یا اینکه مکمل آن را مصرف کنید؛ البته قبل از مصرف حتما با پزشک خود مشورت کنید تا مطمئن شوید که مصرف آن برای شما ضرری ندارد.

۲. تماس با آب را به حداقل برسانید

خیس کردن بیش از حد ناخن‌ها باعث ضعیف‌تر و شکننده‌تر شدن آن‌ها می‌شود؛ بنابراین بهتر است تا در هنگام ظرف شستن حتما از دستکش استفاده کنید. البته غیرممکن است که همیشه از زیر آب بردن دستانتان دوری کنید، اما بهتر است تا حداقل برای یک دوره‌ی چند ماهه بیشتر به این موضوع توجه داشته باشید تا ناخن‌هایتان قوی‌تر شوند.

۳. هیدراته بمانید

این مورد را به طور حتم در تمامی مقاله‌های سلامتی مشاهده می‌کنید. نوشیدن آب کافی برای سلامتی ضروری است و سلامت ناخن نیز از این قاعده مستثنی نیست. بدون آب کافی، ناخن‌ها ضعیف شده و به راحتی می‌شکنند و پوسته پوسته می‌شوند. نوشیدن آب کافی در طول روز به ناخن‌ها کمک می‌کند تا رطوبت را حفظ کنند و قوی‌تر شوند.

۴. به رژیم غذایی خود توجه کنید

اطمینان حاصل کنید که یک رژیم غذایی سالم و متنوع دارید که تمامی مواد ضروری بدن را شامل می‌شود. همچنین بهتر است برای تامین ویتامین‌ها و مواد معدنی مورد نیاز بدنتان، قرص مولتی‌ویتامین مناسبی را (به توصیه‌ی پزشک) مصرف کنید. رژیم غذایی نامناسب بر سلامت کل بدن از جمله ناخن‌ها، تاثیر بسیار زیادی می‌گذارد.

۵. مراقب محصولاتی که استفاده می‌کنید باشید

بسیاری از لاک‌ها یا محصولات مراقبت از ناخن حاوی مواد شیمیایی خشن هستند که در واقع می‌توانند ناخن‌هایتان را ضعیف‌تر کنند. از لاک‌پاکن‌های حاوی استون کاملا دوری کنید، زیرا این مواد باعث تخریب ناخن‌هایتان خواهد شد. در هنگام خرید، حتما خودتان ترکیبات محصول را با دقت بررسی کنید تا از بی‌خطر بودن آن مطمئن شوید.

۶. از روغن کوتیکول استفاده کنید

به گفته‌ی Ama Quashie (یکی از مانیکوریست‌های باتجربه)، راز رشد بهتر ناخن‌ها، آبرسانی کردن آن‌هاست. همان‌طور که در موارد قبلی گفتیم، هیدراته بودن در سلامت ناخن‌ها تاثیر بسیار زیادی می‌گذارد.

یک روش دیگر برای آبرسانی کردن ناخن‎‌ها، استفاده از روغن کوتیکول است. فرقی نمی‌کند که در تلاش برای قوی‌تر کردن ناخن‌هایتان باشید یا بخواهید ناخن‌هایتان را بلند کنید؛ در هر صورت استفاده از روغن کوتیکول باعث بهتر شدن سلامت و ظاهر ناخن‌هایتان خواهد شد. پیشنهاد می‌کنیم تا بیخیال روغن‌های گران‌قیمت شوید و از روغن‌های ارگانیک مانند روغن جوجوبا استفاده کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جستجو در سایت
Loading...
کلمات کلیدی پیشنهادی مردانه زنانه بوت هودی کفش کاپشن
موجود است، هم اکنون می توانید سفارش دهید!
ناموجود!